Artikel Barth Kappeyne van de Coppello

Artikel Barth Kappeyne van de Coppello

Praktijkhoudend Huisarts

Barth Kappeyne

Hij wil als huisarts dichtbij zijn, betrokken en bereikbaar. Barth Kappeyne van de Coppello (1966) streeft naar een bezielde praktijk op zijn nieuwe adres, Frederik Hendrikstraat 47. Daarin staat aandachtige zorg, waarin de patiënt gehoor en erkenning vindt, centraal. Met een stevige groep medewerkers wil Kappeyne er zijn voor de patiënt.

Kappeyne is een geboren Hagenaar, afkomstig uit een geslacht van juristen en politici. Hij studeerde een jaar in de VS, zat enige tijd in de verpleging, verdiepte zich twee jaar in de natuurgeneeskunde en deed vervolgens Geneeskunde in Amsterdam (UvA 1988-1996). Na een kort verblijf in Tanzania als co-assistent, een periode van een paar jaar ervaring als arts in het OLVG bij de afdeling Inwendige Geneeskunde en de huisartsenopleiding aan de UvA, begon hij in 2001 als zelfstandig huisarts in Amsterdam, aan de Nassaukade.  Sinds maart 2015 heeft hij zijn eigen praktijk, in de stad waar de patiënten tot zijn genoegen direct en ontwapenend zijn. En waar hij de waarde van humor en levenslust heeft gezien.

Goede huisartsenzorg draait wat hem betreft om een degelijke diagnose, gestoeld op kennis en ervaring. Achter de hulpvraag zoekt hij het verhaal van de patiënt, met oog voor zowel lichamelijke als geestelijke aspecten. Hoewel hij de natuurgeneeskunde achter zich heeft gelaten, heeft Kappeyne een open vizier voor alternatieve behandeling, vanuit de overtuiging dat de reguliere geneeskunde z’n grenzen heeft en niet in alle gevallen zaligmakend is. Bij hem geen opgetrokken wenkbrauwen als patiënten een andere kant op willen. 

Kappeyne – hardloper, zanger, getrouwd, drie kinderen – vindt het plezierig dat de patiënten kritisch zijn, zelf meedenken, omdat het meerdere keuzes kan openen en ruimte geeft voor een beter resultaat. De zorg moet persoonlijk en continue zijn, in een vertrouwde omgeving. Hij wil dichtbij zijn, in de overtuiging dat het belangrijk is dat mensen bij hun eigen huisarts te rade kunnen – niemand is graag een nummer bij een huisartsenpost.

De huisartsenpraktijk Kappeyne van de Coppello is een leerinstelling. Dat betekent dat er huisartsen in opleiding (als arts bevoegd) werkzaam zijn. Dit houdt de praktijkassistentes, praktijkondersteuners en de huisartsen scherp, aldus Kappeyne. Zo moet je jezelf steeds weer afvragen waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Deze staf brengt daarnaast ook nieuwe kennis en vaardigheden in.

Kappeyne wordt graag bij de les gehouden en staat altijd open voor op- en aanmerkingen.Translate »
Call Now Button